Welcome, Log in by clicking  Here!
Date: Time:

WAT IS ADMINISTRATIE

Administratie is een proces waarbij een onafhankelijke persoon de leiding neemt over een bedrijf, de financiën onderzoekt en vervolgens aanbevelingen doet over hoe verder te gaan. Enkele van de aanbevelingen kunnen zijn:

• Opheffing van het bedrijf

• Verkoop van het bedrijf

• Herstructurering van het bedrijf

Bedrijven gaan in de administratie als ze insolvent zijn. Insolventie betekent dat het bedrijf meer geld verschuldigd is dan het verdient, dat wil zeggen dat de schulden hoger zijn dan de winst. Het is hier ook belangrijk op te merken dat als een bedrijf doorgaat met handelen en verdere schulden maakt, een directeur aansprakelijk kan worden gesteld voor die schuld.

Het doel van de administratie is om de toekomst van een insolvabel bedrijf uit te werken. Dit komt neer op de vraag of het kan worden opgeslagen of niet. Hoe dan ook, de beheerder moet een manier bedenken om de schulden van het bedrijf terug te betalen. Dit geldt ongeacht of het te redden is of niet. Administratie betekent niet altijd dat uw bedrijf moet sluiten, maar het betekent wel dat de manier waarop uw bedrijf is georganiseerd zal veranderen.

https://vdgboekhouding.nl/

Posted on June 2, 2021 in administratie by Tijmen Lenders